Sociaal & Duurzaam

Sociaal & Duurzaam -

Marieke Schuurman kiest voor fractieondersteuning

Bij de verkiezingen op 21 maart haalde de PvdA/GroenLinks drie zetels. Marieke Schuurman (plaats 4 op de lijst) werd verkozen met voorkeurstemmen. Zij kondigt aan te kiezen voor een betrokken rol op de achtergrond.

IMG_0355

Haar verklaring: Velen van u hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen uw stem op mij uitgebracht. Dat waardeer ik enorm. Ik realiseer me dat uw vertrouwen een verantwoordelijkheid schept. Die verantwoordelijkheid voel ik ook sterk. Na enig wikken en wegen heb ik er desondanks voor gekozen mijn zetel nu niet in te nemen. Mijn plaats op de lijst – achter de verwachte verkiesbare plaatsen – is het gevolg van mijn eigen verzoek aan de kandidatencommissie. De reden daarvoor was en is nog steeds dat ik een raadslidmaatschap op dit moment niet kan inpassen bij de verantwoordelijkheden voor mijn gezin en werk. Ik kies daarom voor een rol naast de fractie, niet erin.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Johan, Martin en Jacques, als fractie, uw stem eer aan zullen doen. Natuurlijk blijf ik wel direct betrokken bij de fractie en zal ik me enthousiast daarvoor inzetten, waaronder als fractieondersteuner (commissielid). U hoort dus zeker nog van mij de komende periode.

Marieke Schuurman

 

Voor vragen: mariekeschuurman@hotmail.com/06-53660172 of Gijs van Soest, voorzitter GroenLinks aan den IJssel; 06-26426601

Noot van besturen en fractie: De besturen en fractie van het politiek verbond PvdA/GroenLinks heeft begrip en waardering voor de keuze van Marieke. Zij zijn blij met haar intentie om haar waardevolle kennis en kostbare tijd wel te besteden als fractie-ondersteuner en zich ook beschikbaar houdt voor het raadslidmaatschap in de toekomst zodra deze gelegenheid zich voor doet.

 

 

 

Category: In de Media