Sociaal & Duurzaam

Sociaal & Duurzaam -

Fietsenrekken bij de Smidse in Moordrecht verplaatst

De gemeente Zuidplas heeft de fietsenrekken bij de ingang van de supermarkten bij de Smidse verplaatst naar de zijkant. Daardoor moet je nu verder lopen naar een je fiets. Parkeerplaatsen voor de auto zijn dichterbij. De boodschappenkarren staan ook ver van de nieuwe locatie van de fietsenrekken. PvdA/GroenLinks heeft hierover vragen gesteld.

 IMG_5291  IMG_5298

Raadslid Pieter Beeldman vraagt het college van B&W waarom er geen fietsvriendelijke oplossing gezocht is, waarmee het gebruik van de fiets juist gestimuleerd wordt. Beeldman schat in de dat met de nieuwe fietsenrekken het probleem verplaatst wordt. “Op de nieuwe plekken zorgen de fietsenrekken voor meer overlast, omdat de ruimte daar beperkter is. Daar komt bij dat mensen hun fiets blijven plaatsen voor de winkels”. Hij verwacht dat het er rommeliger van zal worden. “Dit is duidelijk bedacht door mensen die niet met de fiets hun boodschappen doen”. De vragen kunt u lezen via de onderstaande link.

Vragen fietsenrekken de Smidse

 

 

Category: Nieuws